Această mamă din Statele Unite, însă, își lasă bebelușul de doar 8 luni să mănânce cât pământ și cât nisip vrea el, pe motiv că astfel i se dezvoltă imunitatea.
O mamă își lasă bebelușul de 8 luni să mănânce pământ
Alice Bender are 22 de ani și este mama unui băiețel de 8 luni, Fern, pe care recunoaște că îl lasă să mănânce cam tot ce îi pică în mâini, ca să îi dezvolte imunitatea. Tânăra mămică a postat pe TikTok un clip în care explică de ce își lasă bebelușul să mănânce pământ, nisip, bețe, pietre sau alte obiecte necomestibile.
„De ce îmi las bebelușul alăptat exclusiv la san să bage în guriță bețe, pietre, nisip, pământ și alte obiecte nedezinfectate? Pentru că ani de zile industria farmaceutică încearcă să inducă oamenilor faptul că bebelușii trebuie să stea cât mai departe de bacterii. Dar mie nu îmi este teamă de bacterii. Sunt mai mult decât binevenite! Am încredere deplină în natură și în organismul bebelușului meu. Nu ar trebui să fim în război cu natura, fiindcă facem parte din ea”, a explicat mămica pe TikTok.
@comingupfern Reply to @platoon_lagoon ##veganbaby ##exclusivelybreastfeeding ##crunchymom ##crunchy ##crunchymama ##holistic ##gentleparenting ##respectfulparenting
♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects
Părerile părinților care au văzut clipul femeii sunt împărțite. Există mămici care sunt de acord cu decizia lui Alice, de a-și lăsa bebelușul să mănânce nisip, pământ sau alte obiecte necomestibile, însă sunt și părinți care o blamează pentru asta.
Ce spun specialiștii? E bine să ne lăsăm copiii să mănânce de pe jos?
Este bine să ne lăsăm copiii să mănânce de pe jos? Acum ceva timp aflam recomandarea surprinzătoare din partea unui profesor universitar de microbiologie: copiii trebuie lăsăți să mănânce pământ. Acesta spunea că obsesia cu igiena are un impact devastator asupra sănătății și că dorința de a trăi într-un mediu cât mai septic este cea care a condus la o creștere în rândul bolilor cronice, non-infecțioase în statele dezvoltate, precum obezitatea, astmul, boala celiacă, alergiile și bolile autoimune.
Acesta explica faptul că de peste 100 de ani medicina încearcă să distrugă microbi precum bacterii, însă există dovezi că deși un număr mic de microbi sunt responsabili pentru infecții, alții joacă un rol vital în a ne menține sănătoși! Nu doar ne ajută în procesul de digestie, dar sunt și esențiali pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Microbii ajută la antrenarea sistemului imunitar fiindcă acesta învață să ignore sau să îl tolereze. Dacă expunerea copiilor la ei este limitată, sistemele lor imunitare rămân imature și nu vor învăța să se obișnuiească cu microbi inofensivi sau să reacționeze la microorganisme patogene.
Citește și: Profesor universitar: lăsați copiii să mănânce pământ!
Tu ce părere ai despre decizia acestei mămici de a-și lăsa bebelușul să guste orice își dorește? Dar despre afirmația profesorului de microbiologie, conform căreia majoritatea microbilor sunt prietenii noștri, nu dușmani?
- Surse: mirror.co.uk, tiktok.com, theguardian.com, blog.nature.org, fatherly.com
- Sursă foto principală: istockphoto.com
Surse foto: istockphoto.com