Gel de spălat pe mâini pentru mânuțe de nota 10
Odată ce un copil ajunge în jurul vârstei de 2 ani, poți începe să-l deprinzi cu o regulă de igienă extrem de importantă: să se spele pe mâini de mai multe ori pe zi. Pe măsură ce crește, explică-i de ce trebuie să realizeze acest demers, insistând asupra ideii că mâinile curate îl feresc de boli și că datorită lor nu îi va îmbolnăvi nici pe ceilalți. De asemenea, adu-i aminte să se spele pe mâini de fiecare dată înainte să mănânce, să-și atingă nasul, ochii sau gura ori când vrea să atingă o zgârietură/ o rană. În plus, trebuie să știe că este necesar să-și curețe mânuțele și după ce:
- Merge la toaletă;
- Vine de la joacă;
- Vine de la grădiniță/de la școală;
- A călătorit cu un mijloc de transport;
- S-a jucat cu un animal;
- A pus mâna pe obiectele din parc, de la locul de joacă;
- A fost în preajma unei persoane bolnave;
- A pus mâna pe gunoi.
Îți poți ajuta copilul să se familiarizeze mai rapid cu spălatul pe mâini dacă te inspiri și din câteva dintre principiile pe care medicul italian Maria Montessori le-a adus în prim-plan când a pus bazele metodei educaționale care-i poartă numele. Astfel, gândește-te că:
- Are nevoie să aibă parte de obiecte pe măsura sa, care să-l motiveze să facă singur diverse lucruri;
- Cu ajutorul stimulilor adecvați, care să-i stârnească interesul, copilul este dornic și capabil să învețe;
- Odată ce reușește să ducă la capăt o activitate, copilul resimte satisfacție și este motivat să o repete pe viitor.
Nu îți va fi greu să pui în practică aceste idei și să transformi spălatul pe mâini într-o activitate ludică, distractivă, dacă îi oferi copilului un produs cu totul special: LiLiKiWi Gel de spălat pe mâini, fără săpun, cu miros irezistibil de măr verde. Dacă inițial gelul este verde, prin frecarea mânuțelor se transformă într-o spumă albă, bogată, un indicator al curățeniei.
În primul rând, întrucât se bazează pe o formulă 100% naturală și organică, gelul de la Nyera este adecvat și pentru protejarea pielii foarte sensibile, predispusă la dermatită atopică. În al doilea rând, recipientul confecționat din plastic reciclabil de înaltă calitate este adaptat la mânuțele copiilor, prin urmare este ușor de manipulat. Nu în ultimul rând, sub eticheta produsului copilul poate găsi o surpriză (un set de autocolante amuzante), ceea ce îl va motiva mai mult să-și spele mânuțele.
Mai mult decât atât, personaje simpatice, precum rinocerul LiLi, pasărea KiWi, doi ursuleți, un arici-pogonici și un șerpișor prietenos s-au strâns laolaltă într-un poster colorat și vesel, pe care îl poți printa și lipi într-un loc vizibil, în baie, astfel încât copilul să-l poată avea mereu în fața ochilor. De fapt, fiecare dintre personajele amintite prezintă etapele care trebuie parcurse pentru un spălat pe mâini complet, de 20-30 de secunde: frecarea palmelor una de cealaltă, spălarea spațiilor dintre degete, spălarea palmelor pe ambele părți, spălarea atentă a degetelor, spălarea zonei încheieturii.
Având în vedere beneficiile oferite de acest produs, nu este de mirare că micuțul tău poate fi mai dornic să se spele pe mâini și, exersând acest demers alături de personajele preferate, nu își va mai pierde repede răbdarea.
Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți
Spumă de curățare pentru față și corp pentru băițe pe cinste
Să îți înveți copilul să se spele pe față și pe tot corpul este esențial pentru o rutină completă de îngrijire. În cazul în care ești mama unui năzdrăvan care nu este prea amator să se spele zilnic, trebuie să știi că, de cele mai multe ori, copiii nu sunt întotdeauna încântați de ideea de a face baie sau duș întrucât:
- Sunt nevoiți să-și întrerupă anumite activități;
- Nu se adaptează cu ușurință diferenței prea mari de temperatură dintre temperatura apei și cea a corpului lor;
- Le este teamă să nu le intre săpun în ochi.
Pentru a te asigura că micuțul tău își însușește demersurile pe care le are de realizat ca să se spele corect, mizează pe pași mici. Procedând așa, îi oferi răgazul să deprindă abilitățile necesare rând pe rând. De asemenea, ai permanent în vedere să transformi spălatul într-o experiență distractivă. În cazul în care nu ai inspirație din acest punct de vedere, nu dispera. Din nou, produsele din gama LiLiKiWi, bazate pe formule sigure și prietenoase cu pielea copiilor, lipsite de alergeni și conservanți, îți vin în ajutor. De această dată, este vorba despre Spuma de corp 100% naturală și organică, potrivită inclusiv pentru pielea delicată din zona intimă.
Datorită spumei de curățare pentru față și corp de la LiLiKiWi, copilul tău poate avea parte de un adevărat răsfăț datorită aromei savuroase de căpșuni, iar pielea sa va rămâne oricând catifelată și curată întrucât formula inovatoare și delicată elimină până la 99,9% din particulele de poluare. Produsul se găsește într-o sticlă ergonomică, reciclabilă, cu pompă patentată, ușor de apucat și de manevrat chiar și de mânuțele unui pitic.
Profită de curiozitatea copilului și de dorința sa de a descoperi tot mai mult lumea din jur și, așa cum îi îndemna pe părinți și pe educatori Maria Montessori, încurajează-l ca, prin joc, să deprindă încă de la o vârsta fragedă rutine ce îi vor fi utile pe parcursul întregii vieți. Astfel, spuma pufoasă și densă este binevenită pentru ca micuțul tău să-și imite prietenii, pe rinocerul LiLi și pe pasărea KiWi, care, la rândul lor, așa cum se poate observa și din acest poster, se spală cu grijă și atenție, fără să neglijeze nicio zonă a corpului.
Ulterior, când îți vezi copilul cum respectă pașii necesari pentru o rutină completă de îngrijire a corpului, nu mai sta pe gânduri și oferă-i o recompensă pentru a-l motiva: stickerele aflate în spatele etichetei produsului descris anterior.
Șamponul fără lacrimi: cheia succesului pentru un spălat pe cap fără stres
Printre marile provocări pe care le ai de înfruntat pentru a-ți obișnui copilul cu o rutină completă de îngrijire este și să-l determini să accepte mai ușor spălatul pe cap. În general, copiii se tem de acest demers din pricina unei experiențe nu tocmai agreabile, când le-a intrat șampon în ochi. În același timp, nu trebuie să excluzi ideea de sensibilitate senzorială, care ne determină și pe noi, adulții, să încercăm să evităm anumite senzații pentru a ne simți în largul nostru. Spre exemplu, copilul tău poate detesta:
- Să fie atins pe cap;
- Să simtă șamponul pe cap;
- Să-i fie masată pielea capului;
- Să simtă apa pe față și pe gât.
Ținând seama de aceste aspecte, nu te mai rezuma doar la soluții precum purtarea ochelarilor de înot sau a unui cozoroc de baie în timpul spălatului pe cap, ci creează-i copilului oportunitatea de a scăpa de anxietate printr-o experiență amuzantă. În acest context, mizează pe un șampon blând și eficient: LiLiKiWi Șampon 100% natural și organic, cu aromă delicioasă de căpșuni și frișcă, numai bun pentru îngrijirea scalpului și părului întregii familii. Șamponul se remarcă prin ingrediente naturale active, alese cu grijă, precum eritritol și citrat de trietil, ce asigură descurcarea părului, lăsându-l moale și conferindu-i strălucire.
Pentru că șamponul a fost creat având ca sursă de inspirație unul dintre principiile Montessori, conform căruia copilul are nevoie de obiecte pe măsura lui pentru a învăța, recipientul este adaptat mâinilor mici, contribuind la deprinderea mișcărilor coordonate. De aceea, micuțul poate să dobândească mai multă autonomie, mai mult autocontrol și treptat ajunge să se descurce și singur în procesul de spălare și de clătire a părului. Mai mult, jocul tip „ascunde și caută”, din spatele etichetei produsului, îl ține departe de stările de anxietate și transformă experiența spălatului pe cap și a băiței într-un moment așteptat cu nerăbdare.
Ca să te convingi mai mult de faptul că șamponul prezentat îți distrează pe cinste copilul, vizionează și videoclipul de mai jos:
Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com, pexels.com, facebook.com/LiLiKiWi.France/
Surse articol: montessoriacademy.com.au, moms.com, teacherlyyears.com, yourkidstable.com